Комарници

Противонесекомни мрежи (комарници)
      Мрежите против насекоми, или накратко казано комарниците са универсално средство за защита от насекомите. Те Ви гарантират спокойствие през горещото полугодие като ефективно Ви защитават от всякaкви летящи насекоми. Комарниците не изискват никаква поддръжка, освен елементарно почистване. Рамките на мрежите се произвеждат от алуминиеви профили, което ги прави трайни и устойчиви. Използваната мрежа е с тефлоново покритие , която не се влияе от външни условия, издръжлива е на слънчеви лъчи и други атмосферни услови.
     Комарниците не заемат много място и не пречат. Могат да бъдат поставяни на прозорци и врати с всякакъв размер и характеристики. Поддържаме богата цветова гама. В зависимост от конфигурацията на дадена дограма се предлагат различни решения за тяхното изпълнение.

Видове комарници

Статични комарници

Противонесекомни мрежи (комарници)
     Подходящи са за прозорци при които има свободен достъп от външната страна. Изработени са от алуминиев профил с размер 25/17 мм. Монтират се с ралидки от външната страна на дограмата.

Комарници на панти

Противонесекомни мрежи (комарници)
  ​   Подходящи са за прозорци при които няма свободен достъп от външната страна. Има възможност за монтаж на балконски врати. Това са статични комарници, на които има монтирани панти, дръжка и механизъм за затваряне (шнапер). Изработени са от алуминиев профил с размери 25/17 мм. или 42/17 мм.

Ролетни комарници

Противонесекомни мрежи (комарници)
    Подходящи са за всеки тип прозорци. Могат да бъдат вдигани и сваляни по всяко време. Изключително функционални и удобни. Има възможност за монтаж заедно с външни щори. Не са подходящи за монтаж на врати.

Комарници плисе

Противонесекомни мрежи (комарници)
   Комарниците плисе са изключително практични, стабилни и гъвкави, много лесни за отваряне и затваряне. Това е оптималният вариант за противонасекомна мрежа -удобна, надеждна, дълготрайна. Този тип комарник има предимството да се приплъзва хоризонтално в единия или двата края, като се прегъва като хармоника и се прибира в касата си.
   В зимните месеци от годината мрежата може да бъде прибрана, което значително удължава нейната трайността и я предпазва от стареене и от резките пориви на вятъра.Подходящи са за еднокрили и двукрили врати.