PVC дограма

PVC или алуминий

PVC дограма - профили, обков, цени
      Трябва да знаете, че PVC профилите дават по-висока топлоизолация. При тях се използва регулируем обков и  по-лесно се изработва качествена дограма. Някои неточности на изработката, монтажа, температурните деформации или слягането на сградата могат да се компенсират с регулирането на обкова на по-късен етап. При алуминиевите профили работата трябва да е по-прецизна, обковът е нерегулируем и предпоставките за проблеми са повече. 
За външна дограма е удачно да се използват единствено PVC профили или алуминиеви профили с прекъснат термомост. Прекъсването на термомоста става посредством пластмаса, която изолира външната от вътрешната част на алуминиевия профил.


Предимства и недостатъци на PVC дограмата

PVC дограма - профили, обков, цени
   PVC дограмата задържа по-добре топлината и пропуска по-слабо студа отвън. Притежава всички качества, що се отнася до уплътнение, поддръжка и външен вид. С по-добри топлотехнически характеристики е, с което избягва недостатъците на алуминиевите профили, а при това е и по-евтина. Независимо от многообразието на синтетични материали с различни качества, смесите на поливинилхлорида /PVC/ с различни модификатори са се наложили като дограма. PVC се използва в модифицирана форма и в други сфери, където са необходими дълготрайни изкуствени материали с разнообразно техническо приложение. PVC не корозира, а като термопластичен материал при рециклиране запазва всичките си качества. Дограмата от PVC привлича с дълготрайността си и евтината си поддръжка. За поливинилхлорида /изходния материал за PVC дограмата/ трябва да се знае, че е полимерен материал и като всеки полимер остарява с времето, но за сметка на това е много добър изолатор на температура. Сериозните фирми, производители на профили развиват своите технологии, влагайки усъвършенствани съвременни модификатори, удължаващи експлоатационния срок и способстващи за по-малката промяна на външния вид във времето. Те следят за постоянното качество на всеки един етап - от състава на суровината до екструзията на PVC профилите.

Ето защо многократно се обръща внимание на това, че произходът на профилите е първата стъпка, която гарантира надеждност и дълъг живот на прозорците. Благодарение на многокамерната си конструкция, тя има отлични топло- и звукоизолационни свойства и съответства на всички изисквания за модерна дограма. Често представителят на фирмата производител на дограма, воден от стремежа на клиента към по-ниска цена, предлага профили с най-малкия брой камери. Би трябвало да се знае, че доставчиците на профили предлагат в номенклатурата си богат асортимент, който включва многокамерни PVC профили /с 4, 5, 6 камери/. Тук трябва да се отбележи, че колкото по-голям е броят на камерите, толкова по-добра е топлоизолацията. За съжаление, колкото по-голям е броя на камерите, толкова по-висока ще бъде и цената на прозореца.

Цени на PVC дограма

PVC дограма - профили, обков, цени
Има ориентировъчни цени на PVC дограма с 3 и 5 камерни български профили Вива пласт и с немски 5 камерни профили Алупласт.
Освен масовия бял цвят се предлагат много други цветове и декорации, имитиращи дърво. По този начин могат да бъдат строени къщи с различни цветове на прозорците без необходимост от периодично боядисване и нанасяне на различни защитни лакове. Дограмата от PVC е издръжлива на климатични промени, защитена е от UV-лъчение и цветовете са дълготрайни. Могат да бъдат поставяни всички видове звукоизолиращи и термоизолиращи стъкла. Профилите от PVC се армират с различно оразмерени и оформени стоманени усиления по височина и ширина. Те подсилват статичната устойчивост на конструкцията, което е особено важно при високото строителство. Друго предимство на профилите от PVC е изключителната здравина и еластичност на ъглите. Хомогенното им свързване се извършва чрез заваряване, което ни най-малко не влошава естетичния вид на рамката. В интерес на истината трябва да се отбележи, че PVC дограмата старее по-бързо от алуминиевата. Профили с некачествен състав пожълтяват на слънцето, деформират се при голямо разширение и прозорците направени от тях губят своята плътност на затваряне и топлопропускливост. Минус също така е и това, че през различните годишни сезони, както и големите температурни амплитуди, са причина за моментното провисване на отваряемите части. От друга страна, ако е използван качествен обков крилата могат да бъдат регулирани и проблема да се отстрани.

Размери и полета на дограмата

Първоначални размери

     За да можете да получите оферта по телефона трябва сам да измерите своята дограма
   1. Когато се подменя стара дограма, се мери отвора външно от стена до стена и се увеличава 10-20 мм. 
   2. Когато се поръчва нова дограма се мери отвора и се намалява с 30-50 мм.

Точни размери

   Ние измерваме вашите отвори за дограма винаги, когато поръчвате дограма с монтаж. След Ваша заявка идваме, измерваме и уточняваме заедно с Вас какви ще са размерите на прозорците.

Полета

   При разделянето на прозорците, те не трябва да са с много големи или с много малки полетата. Ние ще Ви предложим най - удачните варианти съобразени с Вашите потребности и възможности. До голяма степен правилното деление е предпоставка за безпроблемното функциониране на дограмата.

Отваряеми крила и фиксове

    Най-често се прави комбинация от отваряеми и неотваряеми части на дограмата. Така се постига максимален комфорт при минимални разходи.
    Ние ще Ви предложим най - удачните варианти за отваряемост. До голяма степен от това зависи безпроблемната и комфортна експлоатация на прозорците и вратите. 
    Икономията тук ще доведе до дългосрочни и големи трудности, които ще продължат дълго след като сте забравили за нея. Нашият опит показва, че е добре във всяка стая да има поне едно крило на прозорец с двуосово отваряне. Плъзгащите прозорци не са уплътнени добре, а отварянето тип "фолксваген" е доста скъпо. Плъзгащите врати са неудачни, защото по ролките им се събират боклуци, не уплътняват добре и винаги имат праг.
     Ние окомплектоваме отваряемите части единствено с немския обков , защото от качеството му зависи до най-голяма степен безпроблемното функциониране на крилата на дограмата. Можете да видите Сертификатите за качество.